Prin intermediul Direcției de Cultură Scrisă și Creație Contemporană (DCSCC) din cadrul Ministerului Culturii din România, sunt susținute mai multe domenii precum literatura din zilele noastre, cinematografia, audiovizualul și multe altele. Acest lucru reiese încă din pagina principală a DCSCC-ului, caruia îi revine responsabilitatea de a satisface nevoile audienței, așa cum prezintă, de altfel, și în descriere: „Pentru diversificarea, modernizarea și creșterea calității actului cultural, în funcție de nevoile culturale și educative ale publicului, DCSCC inițiază și dezvoltă parteneriate cu autoritățile administrației publice locale și cu structurile societății civile.”
În comunicatul de presă din data de 08 Octombrie 2020, ministrul Culturii dorește să sprijine sectorul DCSCC din punct de vedere economic, încercând astfel să identifice o varietate de posibilități pentru îmbunătățirea serviciilor și susținerea financiară a instituțiilor culturale. Cu toate acestea, nevoile educative ale publicului nu sunt suplinite, pentru că, din păcate, alternativa nu este oferită spre organizarea ideală a evenimentelor, nu este îmbunătățită modalitatea de transmitere a spectacolelor, iar obiecțiile audienței nu sunt tratate în niciun fel. Prin susținerea financiară este asigurată, într-adevăr, continuitatea, însă nevoile culturale și educative ale publicului rămân, totuși, aceleași.
Se pare că oricât de mult am insista asupra îmbunătățirii situației actuale, rezultatele tot lasă de dorit. Imprevizibilul dărâmă granițele educației, uitând doar mici fragmente din cultura de altădată. Suntem ghidați de mult prea mult timp de același tip de abordare a problemelor și, involuntar, urmăm aceeași cale, deși am putea oricând să facem pasul spre schimbare.